MAAK KENNIS MET MODULIFE, EEN INNOVATIEVE DIEETBEHANDELOPLOSSING VOOR DE ZIEKTE VAN CROHN

WAT IS HET MODULIFE-DIEET?

ModuLife is gebaseerd op het CDED-dieet (Crohn’s Disease Exclusion Diet), de eerste en enige klinisch bewezen therapie voor beheersing van de ziekte van Crohn door middel van een dieet. Het CDED-dieet combineert een specifieke formule voor gedeeltelijk enterale voeding met een dieet op basis van volwaardige voeding dat speciaal is ontwikkeld om u te helpen controle te krijgen over de ziekte van Crohn.

1. Sigall-Boneh R et al. Inflamm Bowel Dis., Partial enteral nutrition with a Crohn’s disease exclusion diet is effective for induction of remission in children and young adults with Crohn’s disease. 2014;20(8):1353-60. doi: 10.1053/j.gastro.2019.04.021.

2. Sigall-Boneh R et al. J Crohns Colitis., Dietary Therapy With the Crohn’s Disease Exclusion Diet is a Successful Strategy for Induction of Remission in Children and Adults Failing Biological Therapy. 2017;11(10):1205-1212. doi: 10.1053/j.gastro.2019.04.021.

3. Levine A et al., Crohn’s Disease Exclusion Diet Plus Partial Enteral Nutrition Induces Sustained Remission in a Randomized Controlled Trial, Gastroenterology 2019;157:440–450. doi: 10.1053/j.gastro.2019.04.021.

FASE 1

50% van uw dagelijkse energie-inname van de lijst van toegestane voedingsmiddelen en de andere 50% van Modulen

FASE 2

75% van uw dagelijkse energie-inname van de uitgebreide voedingsmiddelenlijst en de andere 25% van Modulen.

FASE 3

75% van uw dagelijkse energie-inname van de uitgebreide voedingsmiddelenlijst en de andere 25% van Modulen. Deze fase is een onderhoudsfase waarin u 1 tot 2 vrije dagen per week kunt hebben.

WAT IS HET MODULIFE-PLATFORM?

ModuLife alleen gebruiken onder medisch toezicht. Alleen een zorgverlener opgeleid als ModuLife-expert kan u helpen om uw programma in te stellen.

Het ModuLife-patiëntenplatform maakt het eenvoudig om het CDED-dieet te leren kennen en volgen, met 24/7 ondersteuning door deskundigen en handige hulpmiddelen binnen handbereik. Met ModuLife krijgt u exclusieve toegang tot de volgende zaken:

✓ TRACKERS

✓ RECEPTEN EN MAALTIJDPLANNEN

✓ ONBEPERKT BERICHTEN STUREN

✓ ON-DEMAND VOORLICHTING

MODULIFE-RECEPTEN

Benieuwd wat u kunt eten als u het ModuLife-dieet volgt? Met ModuLife heeft u toegang tot honderden CDED-vriendelijke recepten die speciaal voor dit programma zijn ontworpen door diëtisten. Deze recepten bieden creatieve manieren om verplichte en toegestane voedingsmiddelen op te nemen in uw dagelijkse maaltijden. Veel recepten bevatten ook nuttige tips over het dieet en de bereiding van voedsel.

De ModuLife-receptendatabase is samengesteld in samenwerking met onze gewaardeerde bijdragers, waaronder Rotem Sigall Boneh, RD; Antonia Harvey, MSc; en Shannan Grant, PhD, RD.2

1. Wolfson Medical Center (Israel)
2. Mount Saint Vincent University (Canada)

ZOEK EEN DESKUNDIGE

Bent u klaar om een expert te zoeken die u kan helpen? Gebruik onze zoeker om een ModuLife-expert bij u in de buurt te vinden.

Dit programma is niet bedoeld als vervanging voor uw zorgverlener en geeft geen medisch advies. Raadpleeg uw zorgverlener als u vragen heeft over de informatie die via dit programma wordt verstrekt.